Távirati stílusban

Irány az elfeledett ruhásszekrény, elő a koromfekete ruhákkal, a körömlakkal és a hajzselével, mert 2019 nyarán hazánkba látogat a 80-as és 90-es évek kultikus zenekara a Depeche Mode.

Az “új hullám” máig méltán legnépszerűbb brit csapata, ami szinti pop néven összetéveszthetetlen stílust teremtett. Az első, tisztán elektronikus zenét játszó banda, amely minden hangot szintetizátorai segítségével állított elő.

Nevüket egy francia divatlap címlapjáról kapták és fordíthatjuk “távirati stílusban”- nak, csakúgy, mint “gyorsan múló divat”- nak is. Bár ez utóbbi több szempontból sem állná meg a helyét, hiszen 1980 óta, közel 40 év alatt sem mentek ki a divatból, sőt.

Noha a zenekar 1989-1994 között élte fénykorát, a fiúk a későbbiekben sem felejtettek elzenélni, ezért bízhatunk benne, hogy 3 évnyi hallgatás után, újra egy remek lemezzel és az azt bemutató turnéval lepnek meg minket. Néhány órára ugyan, de jó lesz visszaidézni a 90-es éveket, ahol elképzelhetetlen volt a buli néhány depeche szám nélkül.

Bátran ajánlom akár egy lánybúcsúra is. Rajta hölgyeim, tomboljanak egy nagyot diákkori szerelmük Dave Gahan és zenekara társaságában.

Válassz bevonuló zenét a “klasszikusok” közül!

A bevonuló zene fontos része az esküvőnek, ezért a kiválasztása nem egyszerű feladat.

A párok gyakran választanak a hagyományos értelemben vett klasszikus zenét, pedig a huszadik századnak is megvannak a maguk klasszikusai.

Tovább fokozható a hatás, ha a kiválasztott dal élőben szólal meg. Ezzel a lehetőséggel dalok ezrei közül választhatunk és még az sem elképzelhetetlen, hogy kedvenc előadónk taktusaira lépdelhetünk az oltár elé.

Érdemes alaposan szétnézni, mert kicsit más feldolgozásban akár a rockzene klaszikusai sem elképzelhetetlenek. Jöhet akár a U2, Aerosmith, Metallica, egy biztos, erre a bevonulásra mindenki emlékezni fog.